Руският президент Владимир Путин подари на китайския премиер Си Цзинпин класическа руска баня,

...
Руският президент Владимир Путин подари на китайския премиер Си Цзинпин класическа руска баня,
Коментари Харесай

Путин подари на китайския премиер руска баня

Руският президент Владимир Путин подари на китайския премиер Си Цзинпин класическа руска баня, съобщи ТАСС. Прессекретарят на Путин, Дмитрий Песков удостоверил избора на подаръка. " Китайската страна ще избере място и нашите експерти ще я построят ", споделил Песков. Подаръкът ще бъде изработен от 200-годишен алтайски кедър.

Руският президент, който е на тридневна виизита в Пекин отхвърли да разгласи авансово какво ще подари на своя хазаин. Русия и Китай ускоряват съдействието си в отбрана на многополюсния международен ред. Двете страни се афишират против едностранните стопански наказания, които не са утвърдени от Организация на обединените нации, разгласи Си Цзинпин след диалозите в Пекин с съветския си сътрудник Владимир Путин. Акцент в срещата сред двамата са били енергийните планове. Путин е подчертал, че натискът на Запада е нараснал политическото и икономическото значение на Китай за Русия. 

По време на визитата си в Китай, Путин ще участва и в срещата на Шанхайската организация за съдействие, която се открива през днешния ден в град Циндао. За първи път тя ще се проведе  във формат евразийска " осморка ". В нея, с изключение на Русия, Китай и още четири централноазиатски страни, ще вземат участие също Индия и Пакистан, като пълноправни членове на обединяването.  Предвидено е да се подпишат документи, измежду които меморандум за стимулиране на съдействието в дребния и междинен бизнес. Очаква се и взаимна декларация за улеснение на търговията.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР